İstanbul Hopa 00:00:0000:00:00
HOPALILAR DERNEĞİ Kuruluş 1997
Hopalılar Derneği, bayrak

Coğrafi Durum

11.01.2018 13:02:26 1891 Hopa'mız

COĞRAFİ DURUM

  Kuzeydoğuda Acara, doğuda Borçka, güneybatıda Arhavi ve kuzeybatıda Karadenizle çevrili olup, Artvin, Kars ile İran sınır kapısına hinterlandı mevcuttur. Gürcistan'ın özerk bölgesi Acara'ya Sarp sınır kapısı ile geçişler sağlanmaktadır. 


Hemen deniz kıyısından başlayan Sultan Selim dağları Borçkadan sonra Kaçkar dağlarına dönüşmektedir. Ilık ve yağışlı iklim hüküm sürer. Yılda m²'ye 2,5 kg yağmur düşmekte olup, yaz ayları Temmuz, Ağustos ayları ile sınırlıdır. Yılda 4 mevsim bütünüyle yaşanmaktadır. Karyağışına ise genellikle şubat aylarına rastlamaktadır. Yöremize mahsus KALAŞ adı verilen, rutubeti yokeden, çok sert ve sadece Ekim ayında esen bir rüzgar mevcuttur.
 Hopamız kuzey batı rüzgarlarına açık, Artvin iline 67 km, Rize iline 98 km, Arhavi'ye 9 km, Borçka'ya 35 km mesafededir. 289 km² yüzölçümü olup 28 köye sahiptir.

    Bitki örtüsü; kışın yapraklanan diken, kızılağaç, kestane, gürgen, kayın, meşe'dir. Ayrıca bu ağaçların altında sarmaşık fidan ve bodur ağaçlardan oluşan sık bir orman altı bitki topluluğu yer alır. Su kaynakları olarak dereler boldur. En büyük dere Sundura deresi idir. Fındık ziraati yapılır.


    Verimli olmamakla beraber çok uzun süredir yaş çay üretimi yapılmaktadır. Ziraat ise yine ev ihtiyaçlarını görecek şekilde bahçe ziraatidir. Son zamanlarda çaya alternatif olarak Kivi ekimi yapılmaktadır. Yöremizde bol miktarda elma, armut, erik, karayemiş, satsumanın doğmasına neden olan mandalina yetiştirilmektedir. Çok geniş anlamda olmasada Arıcılık yapılmaktadır. Hopamızda çay fabrikası, karadeniz bakır işletmeleri, termik santralı, Liman işletmesi mevcut olup tüccarlarımız yoğun olarak Acara, Gürcistan ve Ermenistan ile sınır ticareti yapmaktadırlar.
 





Resim Galerisi

E-Bültene üye ol E-Bültene üye olarak, mail üzerinden bilgilendirmeler alabilirsiniz.
Yönetim Kurulu